Vanhukset ulkoilemaan tempauksella

julkaistu 26.06. klo 15:19
Vanhukset nauttivat kesäpäivästä.

Vapaaehtoisia kaivataan jatkuvasti ulkoiluttamaan vanhuksia.

Kuva: YLE / Arttu Horttanainen

Maahanmuuttajia ja valtuutettuja on värvätty ulkoiluttamaan ikäihmisiä tänä viikoloppuna Hämeenlinnassa.

Vapaahtoisia haastetaan ulkoiluttamaan vanhuksia Hämeenlinnassa. Tänä viikonloppuna lauantaina vanhuksia ulkoiluttavat maahanmuuttajat ja sunnuntaina valtuutetut, kertoo tempauksen organisoinut lähihoitaja ja kaupunginvaltuutettu Ranjithkumar Prabhakaran.

Prabhakaranin mukaan vanhukset eivät pääse ulos läheskään joka päivä eikä työntekijöillä ole aikaa ulkoiluttaa heitä. Kaupungin taloudellinen tilanne ei myöskään salli vakituisten ulkoiluttajien palkkaamista.

- Vapaaehtoisten tarve ulkoiluttamiseen on suuri, sillä kanta-Hämeenlinnassakin on satoja vanhuksia, jotka tarvitsevat ulkoilemista.

Ensimmäisen vanhusten ulkoilutuspäivä järjestettiin kolme viikkoa sitten Hämeenlinnan työväenyhdistyksen kanssa.

- Vapaahtoisia ulkoiluttajia tuli hyvin ja vanhukset olivat erittäin tyytyväisiä ja iloisia, sanoo Ranjithkumar Prabhakaran.

Hämeenlinnassa on kymmeniä yhdistyksiä. Prabhakaran toivookin saavansa tänä vuonna tempauksiin mukaan 15 yhdistystä ja yli 100 vapaaehtoista ulkoiluttajaa.

- Tämä alkaa nyt Voutilakeskukselta ja pyritään sitten levittämään muihinkin vanhainkoteihin ihan koko laajan Hämeenlinnan alueelle. Ihan kaikki meistä tarvitsee ulkoilua ja liikuntaa ja vanhukset voivat paljon paremmin, nukkuvat paremmin kun pääsevät säännöllisesti ulos, sanoo Ranjithkumar Prabhakaran.

YLE Häme